Ook terugkeer ‘Big Papi’ kan Boston Red Sox niet redden

videoVoor Xander Bogaerts en de Boston Red Sox dreigt het honkbalseizoen als een nachtkaars uit te gaan. De regerend ‘wereldkampioen’ verloor vannacht voor de derde keer op rij van aartsrivaal New York Yankees (0-5) waardoor het een nieuwe divisietitel definitief kan vergeten.

De Red Sox waren de afgelopen drie jaar kampioen van de American League East en wonnen afgelopen seizoen zelfs de World Series. Maar de Yankees, dit keer zonder Didi Gregorius (rust), zetten Bogaerts en co 18 wedstrijden voor het einde van het reguliere seizoen al op een onoverbrugbare achterstand.

Red Sox’korte stop Xander Bogaerts (l) dolt met David ‘Big Papi’ Ortiz voor de wedstrijd tegen de Yankees.
Volledig scherm
Red Sox’korte stop Xander Bogaerts (l) dolt met David ‘Big Papi’ Ortiz voor de wedstrijd tegen de Yankees. © Getty Images

Met nagenoeg dezelfde ploeg als in het vorige kampioensjaar heeft het teleurstellend presterende Boston alleen in theorie nog kans om zich via een wild card te plaatsen voor de play-offs. Maar ook daar houdt niemand nog serieus rekening. Niet voor niets werd Dave Dombrowski, de president of baseball operations, afgelopen zondag al ontslagen door de club.

Het enige wat er voor de Red Sox vannacht viel te vieren was de terugkeer van voormalig sterspeler David Oritz, die zich voor het eerst weer in het openbaar liet zien nadat hij in juni van dit jaar was neergeschoten in een kroeg. ‘Big Papi’ gooide op Fenway Park de eerste pitch, maar zag vervolgens hoe de Yankees hardhandig een einde maakten aan de regeerperiode van de Red Sox.

De Yankees-spelers Aaron Judge (l) en Gleyber Torres vieren feest in het hol van de leeuw.
Volledig scherm
De Yankees-spelers Aaron Judge (l) en Gleyber Torres vieren feest in het hol van de leeuw. © USA TODAY Sports