Volledig scherm
Joost Luiten. © Action Images via Reuters

Opkikker Luiten in openingsronde Schots Open

Joost Luiten is goed begonnen aan het Schots Open, een van de toptoernooien uit de Europese Tour. Nederlands beste golfer noteerde in de eerste ronde op de banen van The Renaissance Club in North Berwick 67 slagen, 4 onder par.

Hij schreef vijf birdies en zelfs een eagle (2 onder par) op zijn kaart, maar ook drie bogeys. ,,Die zaten me niet lekker. Ik had een paar keer pech met een slechte ligging, maar het had dus nog wel iets beter gekund”, meldde hij op zijn website. Luiten staat met zijn score op de gedeelde 29ste plaats.

De geboren Bleiswijker kon een opkikker goed gebruiken. Vorige week lag hij er na twee ronden al uit in het Iers Open. “Na het Iers Open heb ik wat aan mijn materiaal en techniek veranderd, waardoor vanaf de tee wel weer het goede gevoel terug is. Het vertrouwen in de swing is er weer.”

Bovenaan prijken de namen van vier spelers met 63 slagen (-8): de Fransman Romain Wattel, de Italianen Edoardo Molinari en Nino Bertasio en de Amerikaan Matt Kuchar. Het Schots Open is onderdeel van de Rolex Series, waarin het prijzengeld 7 miljoen dollar bedraagt. Het toernooi is de laatste test voor het 148e Brits Open, de major die dit jaar wordt afgewerkt op de Royal Portrush in Noord-Ierland. Luiten doet daar ook mee.

  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.