Volledig scherm
© afp

Opnieuw winst voor Team USA in America's Cup

Het lukt Team New Zealand maar niet om het beslissende punt in de America's Cup te pakken. Het zeilteam is al sinds donderdag één zege verwijderd van de winst in de prestigieuze wedstrijd, maar moest ook maandagmiddag (plaatselijke tijd) de overwinning aan Team USA laten. Dat verkleinde daarmee de achterstand tot 8-6 in de best-of-17-serie.

Volledig scherm
© afp

Het was voor de Amerikaanse catamaran, met de Nederlander Simeon Tienpont aan boord, de vijfde overwinning op rij in de baai van San Francisco. Vanwege de zwakke wind werd er op maandag maar één wedstrijd gevaren. Dinsdag staan twee nieuwe races op het programma.

Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© getty
Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© afp
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.