Volledig scherm
Estavana Polman (m) gaat naar het WK © ANP

Oranje handbalsters met bekende namen naar WK

Veertien handbalsters zijn al zeker van deelname aan het WK in december in Duitsland. Bondscoach Helle Thomsen heeft een selectie samengesteld met daarin de bekende namen. Ze vult haar ploeg nog aan met twee speelsters die ze aanwijst tijdens een trainingsstage op Papendal. Negen handbalsters komen in aanmerking voor die twee open plekken.

De veertien geselecteerde speelsters zijn Tess Wester, Jasmina Jankovic, Angela Steenbakkers, Martine Smeets, Yvette Broch, Danick Snelder, Angela Malestein, Debbie Bont, Laura van der Heijden, Nycke Groot, Lois Abbingh, Estavana Polman, Kelly Dulfer en Jessy Kramer.

Thomsen verwacht dat Groot, die nu nog kampt met een dijbeenblessure, op tijd fit is. Sanne van Olphen is voorlopig nog geblesseerd en Maura Visser ontbreekt door zwangerschap.

Het Nederlands vrouwenteam eindigde vorig jaar op het EK als tweede en het jaar daarvoor behaalde de ploeg historisch zilver op het WK. 
De speelsters die voor die successen zorgden, behoren tot het keurkorps van veertien dat al geselecteerd is voor het komende WK.

Stage

De stage begint op 21 november. Onderdeel is de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Italië op 23 november in Eindhoven. De negen geselecteerde namen voor de trainingsstage zijn Michelle Goos, Lynn Knippenborg, Kelly Vollebregt, Delaila Amega, Charris Rozemalen, Dione Housheer, Merel Freriks, Rinka Duijndam en Inger Smits. 

De handbalsters van Oranje beginnen het WK op 2 december in Leipzig tegen de Aziatische kampioen Zuid-Korea. 

Volledig scherm
Oranje na het zilver op het WK © Bildbyran