Ian Meierdres veredigt het doel van Oranje.
Volledig scherm
Ian Meierdres veredigt het doel van Oranje. © IIHF

Oranje verliest ook van Oekraïne op OKT

Het Nederlands ijshockeyteam is het olympisch kwalificatie toernooi (OKT) in Kazachstan geëindigd zonder punten. Ook de derde wedstrijd ging verloren; Oekraïne was met 3-0 te sterk.

Na  grote nederlagen tegen Polen (8-0) en Kazachstan (7-1) stonden de Nederlanders met Oekraïne tegenover een wat gelijkwaardiger opponent. Ook dat land had twee keer ruim van de andere twee groepsgenoten verloren. 

Maar Oekraïne bleek toch net wat sterker dan Oranje, dat negen spelers van Tilburg Trappers in de gelederen had. Met een treffer in de eerste periode en twee in de tweede (waarvan een in powerplay) maakten de Oost-Europeanen het verschil. Polen en Kazachstan maken later op de dag in een onderling duel uit welk van deze twee landen zich plaatst voor de laatste groepsfase van de olympische kwalificatie.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.