Volledig scherm
© BSR / Orange Pictures

Overtuigend begin van volleyballers op EK

De sprong van aanvoerder Nimir Abdelaziz over de boarding, tot de tribune van Ahoy de bal achterna, doet in het begin van de tweede set wanhoop vermoeden. Maar in de eerste wedstrijd van Nederland op het EK in eigen huis was er geen moment gevaar. De Nederlandse volleyballers wonnen vanavond in Rotterdam met 3-0 (25-13, 25-17, 25-15) van Montenegro.

Volledig scherm
© BSR / Orange Pictures

En daarmee voldeed het team van bondscoach Roberto Piazza aan de verwachting. Nederland is de nummer 9 van de Europese ranglijst, Montenegro staat op plek 21 en dat verschil was duidelijk zichtbaar op de eerste wedstrijddag in Rotterdam.

Er was tijd voor een lachje tussendoor, wisselspelers zwaaiden naar thuispubliek op de tribune, Abdelaziz maakte ondertussen in de eerste set al indruk met zijn service, in de tweede sloeg hij vier aces op rij.

De échte strijd komt later dit EK. Onder meer tegen Oekraïne vandaag, ‘een team dat we absoluut niet moeten onderschatten’, zo zei Abdelaziz vooraf. ,,Zij hebben goede spelers.” Een dag later wacht de confrontatie met Polen, de wereldkampioen, in een vol stadion dat naar alle waarschijnlijkheid voor bijna de helft gevuld zal worden met Pools publiek. De eerste vier uit de poule van zes landen gaat door naar de volgende ronde.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.