Volledig scherm
Maartje Paumen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. © Pim Ras Fotografie

Paumen (32) beëindigt imposante hockeyloopbaan

Maartje Paumen, 235-voudig international, stopt na zeventien seizoenen met hockeyen. De 32-jarige Paumen, die twee olympische titels op haar naam schreef, gaat komend seizoen aan de slag als assistent-coach bij MOP. 

Daarmee komt er een einde aan een imposante hockeycarrière voor Paumen met een fraai palmares. De strafcornerspecialiste won onder meer in 2008 en 2012 goud op de Olympische Spelen. In 2016 pakte ze zilver in Rio de Janeiro met de Nederlandse hockeydames. Ze stopte daarna met hockeyen voor het Nederlandse team. 

Daarnaast won Paumen elf landstitels, tien Europa Cups met Den Bosch en naast de olympische titels nog tien prijzen met het Nederlands dameshockeyteam. In 2011 en 2012 werd ze bovendien door de FIH uitgeroepen tot beste speelster ter wereld. Ze maakte in haar loopbaan meer dan zeshonderd officiële doelpunten en is met 368 goals eeuwig topscorer van de Hoofdklasse Dames.

Assistent

Na Oranje Zwart en Den Bosch was Paumen afgelopen seizoen actief voor Royal Antwerp uit België. Met die ploeg liep ze afgelopen zondag de Belgische landstitel mis. Na afloop van dat tweeluik liet ze al doorschemeren dat haar afscheid als hockeyster aanstaande was. Bij MOP uit Vught wordt ze assistent van Ageeth Boomgaardt. MOP eindigde dit seizoen als nummer drie van de Overgangsklasse en komt na de zomer uit in de nieuwe Promotieklasse. ,,Voor mij is het een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak", laat Paumen weten op hockey.nl. ,,Op MOP staat een jonge ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven. Ik wil mijn kennis en ervaring graag doorgeven aan dit team.’ 

Volledig scherm
Maartje Paumen. © ANP
Volledig scherm
Maartje Paumen gaat uit haar dak na de winnende shoot-out van Ellen Hoog © Pim Ras