Brett Brown (m).
Volledig scherm
Brett Brown (m). © AP

Philadelphia 76ers stuurt coach na zeven jaar weg

NBAPhiladelphia 76ers heeft na zeven jaar afscheid genomen van coach Brett Brown. De clubleiding besloot de 59-jarige trainer weg te sturen na de uitschakeling in de play-offs van de NBA door Boston Celtics. De ‘Sixers’ vlogen er in de eerste ronde met 4-0 uit.

 1. Raptors en Celtics overtuigend door in play-offs NBA
  video

  Raptors en Celtics overtui­gend door in play-offs NBA

  Toronto Raptors en Boston Celtics hebben zich overtuigend geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs in de Amerikaanse NBA. Titelverdediger Raptors schakelde Brooklyn Nets uit met een vierde overwinning op rij in de best-of-seven-serie: 150-122. De Celtics wonnen voor de vierde achtereenvolgende keer van Philadelphia 76ers en zijn ook door: 110-106. De twee winnende ploegen treffen elkaar nu in de kwartfinales van de play-offs.
 2. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Van Vleuten: 'Ik merk dat ik er nog wel een procentje bij moet doen'
  Play

  Van Vleuten: 'Ik merk dat ik er nog wel een procentje bij moet doen'

 2. Van der Poel over Strade Bianche: 'Ik kijk vooral naar Alaphilippe'
  Play

  Van der Poel over Strade Bianche: 'Ik kijk vooral naar Alaphilip­pe'