Scottie Pippen en Michael Jordan.
Volledig scherm
Scottie Pippen en Michael Jordan. © AFP

Pippen woedend over rol in The Last Dance

Oud-basketballer Scottie Pippen zou spijt hebben dat hij heeft meegewerkt aan de documentaire over zijn voormalige ploeggenoot Michael Jordan bij Chicago Bulls. Volgens verschillende bronnen is de Amerikaan woedend over hoe hij in sommige van de tien afleveringen van The Last Dance wordt neergezet.

,,Hij neemt het Michael heel erg kwalijk”, zegt David Kaplan van ESPN. ,,Als hij alles van te voren had geweten dan had Pippen nooit meegewerkt.”

Jordan noemde Pippen ‘egoïstisch’ omdat hij zich in 1997 liet opereren terwijl de ploeg hem nodig had. Pippen was destijds boos omdat hij zwaar onderbetaald werd als tweede man van de Bulls.

Ook sportjournalist Jackie MacMullan heeft begrepen dat Pippen ‘aangeslagen en zwaar teleurgesteld’ in Jordan is. Oud-aanvaller Horace Grant van de Bulls omschrijft de documentaire als ‘90 procent entertainment’.

The Last Dance is enorm populair in de Verenigde Staten en Europa, met vele miljoenen kijkers op Netflix.

Michael Jordan.
Volledig scherm
Michael Jordan. © AFP
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.