Volledig scherm
Celeste Plak (midden) met Robin de Kruijf (r) en Laura Dijkema © Ronald Hoogendoorn

Plak tegenover De Kruijf in Champions Leaguefinale

Opnieuw gaat een Nederlandse volleybalster de Champions League winnen, de vraag is alleen nog wie. Robin de Kruijf staat in de finale met haar Italiaanse club Conegliano tegenover Novara, de club van Celeste Plak. Novara rekende in de halve finale af met VakifBank, de Turkse club van Lonneke Sloetjes die de voorgaande twee edities van de Champions League had gewonnen.

De beslissing viel pas in een 'golden set'. Novara won vorige week in Istanbul, maar de ploeg van Plak moest woensdagavond voor eigen publiek met 3-1 buigen voor de titelhouder. Een extra set was nodig om het tweeluik te beslissen. VakifBank liet twee matchpoints liggen, waarna Novara met 16-14 alsnog de winst naar zich toetrok en zich zo voor het eerst plaatste voor de grote Europese finale op 18 mei in Berlijn.

De Kruijf won met Conegliano beide duels met de Turkse club Fenerbahçe met 3-0. De Italiaanse ploeg verloor in 2017 de finale van de Champions League van VakifBank. ''Berlijn, we komen eraan!'', schreef de international van Oranje op Instagram.

Bekijk hier het portret dat TeamNL eerder maakte over Celeste Plak:

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”