Erlingur Richardsson.
Volledig scherm
Erlingur Richardsson. © ANP

Richardsson langer bondscoach Nederlandse handballers

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft zijn contract bij het Nederlands handbalteam verlengd. De nieuwe verbintenis loopt tot en met juni 2022, meldt het Nederlands Handbal Verbond (NHV). De IJslander is al sinds oktober 2017 coach van het Nederlands mannenteam.

Onder zijn leiding plaatste de Oranje zich vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis voor het Europees Kampioenschap. Op het EK vorige maand lieten de Nederlandse handballers, ondanks uitschakeling in de eerste ronde, een goede indruk achter. Er werd verloren van de toplanden Duitsland en Spanje en gewonnen van Letland.

Richardsson over zijn contractverlenging: ,,We moeten doorgaan op de weg die wij zijn ingeslagen en dichterbij de toplanden komen. De kwalificatie voor het EK 2020 was de eerste stap, nu moeten wij dit doorzetten. Iedereen moet elke dag hard blijven werken om sterke spelers te ontwikkelen die de strijd aan kunnen gaan met de beste landen.”

Oranje bereidt zich de komende tijd voor op de WK play-offs. In juni mag de winnaar over twee wedstrijden naar het WK 2021 in Egypte. De loting voor deze wedstrijden is op 9 maart.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.