Rico Verhoeven behoudt wereldtitel na dramatische aftocht Badr Hari

Rico Verhoeven blijft wereldkampioen kickboksen in het zwaargewicht. Net als in 2016 bij het prestigegevecht moest Badr Hari vandaag in de Gelredome geblesseerd opgeven. Ook de tweede editie van het ‘gevecht van de eeuw’ draaide daarmee uit op een anticlimax.

Volledig scherm
© ANP

Waar het in 2016 om een armblessure ging, moest de 35-jarige Marokkaan vanavond met een beenblessure opgeven in de derde ronde. Bij een draaitrap blesseerde Hari zich aan zijn enkel, waarna hij naar de grond ging en niet meer op tijd overeind kon komen. Hari lag nog minutenlang snikkend in de ring en werd uiteindelijk met een brancard afgevoerd. Hari, die zich vanavond massaal gesteund wist door zijn ‘Badr Army’, kreeg het applaus van zowel Verhoeven als het publiek.

De blessure van Hari kwam onverwachts na twee zeer vermakelijke rondes, waarin Hari het voordeel had in de eerste en Verhoeven het overwicht had in de tweede. Beide vechters gingen daarin een keer naar de grond. Hari stond op het moment dat hij geblesseerd raakte voor in punten. Verhoeven had al twee keer acht tellen gekregen. Toen Hari na zijn opgave weer op zijn benen stond, zochten hij en Verhoeven elkaar op voor een respectvolle omhelzing en een gesprek. Hari zou uiteindelijk onder politiebegeleiding afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Badr Hari verlaat snikkend de zaal in de Gelredome.
Volledig scherm
Badr Hari verlaat snikkend de zaal in de Gelredome. © ANP

Dubbel gevoel

De technische knock-out zal niet de manier zijn waarop Verhoeven hoopte zijn wereldtitel te verdedigen, voor de negende keer alweer, maar hij telt wél. Verhoeven is en blijft de wereldkampioen in het zwaargewicht. Al hield Verhoeven het na afloop op ‘dubbele gevoelens’ en sloot hij een rematch niet uit, mits de gezondheid van Hari dat zou toelaten. 

Opvallend was hoe bescheiden hij zijn succes vierde, waar hij in 2016 de armblessure van Hari nog als een overwinning vierde. Deze keer was Verhoeven na afloop vooral kritisch op zichzelf. ,,Ik heb twee hele grote fouten gemaakt”, zei de Brabander. ,,Maar ik win omdat Badr geblesseerd raakte.” Verhoeven baalde dat hij twee keer acht tellen kreeg. ,,Ik stond achter, maar dat wil niet zeggen dat ik niet gewonnen had. Ik blijf altijd hard werken. We zitten hier in een voetbalstadion. Als een voetbalclub met 3-0 achter staat, dan kan die club ook met 4-3 winnen.”

Verhoeven won drie jaar geleden dus ook al van Hari door blessureleed van de Amsterdammer van Marokkaanse afkomst. Onder de titel ‘unfinished business’ spraken ze een nieuw lucratief gevecht af. ,,Maar we zijn nu nog niet klaar”, zei Verhoeven vanavond na afloop in de ring. ,,Ik wil best nog een keer.”

Bekijk hier de samenvatting van Rico vs Badr:

Rico Verhoeven en Badr Hari maakten er een schitterend gevecht van, totdat Hari geblesseerd uitviel.
Volledig scherm
Rico Verhoeven en Badr Hari maakten er een schitterend gevecht van, totdat Hari geblesseerd uitviel. © ANP
Een schitterende omhelzing tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.
Volledig scherm
Een schitterende omhelzing tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. © BSR Agency
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.