Volledig scherm
Diede de Groot. © Getty Images

Rolstoeltennisster De Groot wereldkampioene

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft in het Amerikaanse Orlando haar wereldtitel geprolongeerd. Net als vorig jaar won ze in de finale van de Japanse Yui Kamiji. Het werd 6-3 7-5.

De 21-jarige De Groot verloor op weg naar de wereldtitel in vijf wedstrijden slechts 22 games. Ze won dit jaar ook de Australian Open, Wimbledon en de US Open. Op Roland Garros verloor ze de finale.

De Groot is de nummer 1 van de wereld bij de vrouwen. Op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 werd ze vierde. 

De Groot werd gisteren  genomineerd als paralympische sporter van het jaar. Ook snowboardster Bibian Mentel en de rolstoelbasketbalsters werden genomineerd voor het Sportgala.

  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.