Volledig scherm
© AFP

Rusland laat deadline WADA verstrijken

Rusland moet weer vrezen voor een schorsing van zijn nationale antidopingbureau Rusada. Ondanks toezeggingen van het Kremlin heeft het land zich niet gehouden aan de afspraken met het mondiale antidopingbureau WADA.

Rusland dreef de zaak op de spits door eerder deze maand medewerkers van WADA met lege handen te laten na een bezoek aan het dopinglaboratorium in Moskou. Het agentschap kreeg niet de beschikking over gegevens van dopingtesten van Russische sporters.

Het mondiale bureau gaf de Russen tot en met 31 december de tijd om de vereiste data alsnog vrij te geven, maar volgens WADA heeft Rusland de deadline laten verstrijken zonder in actie te komen.

Rusada werd in 2015 geschorst wegens grootscheeps dopinggebruik in de Russische sport en met name bij de Olympische Spelen van Sotsji 2014. In september 2018 besloot WADA de schorsing onder voorwaarden op te heffen. Een van die voorwaarden was volledige inzage in gegevens van het dopinglab in Moskou en daar is nu niet aan voldaan.

WADA komt later deze maand bijeen en neemt dan een besluit over Rusada.

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK / VIDEO

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.