Volledig scherm
Toper Anish Giri (rechts) bij de 81ste editie van het schaaktoernooi van Tata Steel. Links Richard Rapport.

Schaaktoernooi Tata Steel in stadion PSV

Het schaaktoernooi Tata Steel maakt begin volgend jaar een uitstapje naar Eindhoven. De vijfde speelronde van het grote evenement is namelijk in het stadion van PSV.

Volledig scherm
Het Philipsstadion. © Venema Media

,,Topvoetbal en topschaken, een fysieke sport en een denksport. Voor je gevoel ligt dat mijlenver uit elkaar, maar ze hebben meer gemeen dan op het eerste oog lijkt en ze versterken elkaar", zegt Myra Rooselaar, voorzitter van het Tata Steel Chess Tournament.

De 82ste editie van het schaaktoernooi is van 10 tot en met 26 januari. Enkele speelronden worden op speciale locaties door het land gespeeld. Het stadion van PSV is er dit jaar eentje van.

  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.