Volledig scherm
© ANP

Schulting prolongeert met overmacht Europese shorttracktitel op 1500 meter

Suzanne Schulting heeft haar favorietenrol in het Hongaarse Debrecen waargemaakt. Ze prolongeerde haar Europese shorttracktitel op de 1500 meter, met overmacht.

Vier ronden voor het einde zette Schulting een versnelling in. Op dat moment viel achter haar de Italiaanse Cynthia Mascitto. Schulting wilde de verdrukking voorkomen en sloeg een groot gat met de concurrentie. Die probeerde haar nog bij te halen, maar de versnelling van de Europees kampioene was naaste achtervolgers Italiaanse Arianna Fontana en Duitse Anna Seidel te machtig. 

Met ruim twee tiende voorsprong kwam Schulting juichend en met een oerkreet over de finish. Ze maakte haar favorietenrol meer dan waar. ,,Dit is zo'n lekker gevoel. Het toernooi is begonnen en ik heb ook nog goud. Het kan niet beter", zei ze glunderend tegenover de NOS.

Schulting veroverde vorig seizoen in Dordrecht de Europese allroundtitel, mede dankzij goud op de 1500 meter. Later haalde ze ook de wereldtitel allround binnen. De 22-jarige Groningse is opnieuw bezig aan een uitstekend seizoen, met diverse overwinningen in het wereldbekercircuit. Begin deze maand veroverde ze met overmacht de Nederlandse titel, met drie afstandszeges.

Schulting komt later vandaag ook nog in actie op de 500 meter en op de aflossing.