Volledig scherm
Sergio Garcia. © EPA

Sergio Garcia naar honderdste editie KLM Open

Sergio Garcia doet in september mee aan het KLM Open. Het is de eerste keer dat de 39-jarige Spanjaard actief is op golfbaan The International in Amsterdam.

Garcia won in zijn loopbaan tot dusverre 31 toernooien, waarvan er vijftien deel uitmaken van de Europese Tour. In 2017 schreef hij The Masters op zijn naam en in 2008 het The Players Championship. Garcia's hoogste positie op de wereldranglijst was de tweede.

,,Ik kijk er enorm naar uit om in Amsterdam te spelen en deel te nemen aan een van de oudste toernooien van de wereld. Eerder mochten zes landgenoten de titel op hun naam zetten. Ik hoop die van mij daaraan toe te voegen'', aldus Garcia over de honderdste editie van het KLM Open.

Volledig scherm
Sergio Garcia. © Getty Images
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”