Volledig scherm
Roeiers Olivier Siegelaar, Rianne Sigmond, Jacobine Veenhoven en Inge Janssen met hockeyster Joyce Sombroek tijdens een uitzwaaibijeenkomst voor Amsterdamse Olympiërs in de ambtswoning van de burgemeester. © ANP

Siegelaar in mannen vier-zonder bij EK

Roeier Olivier Siegelaar zal tot en met de Europese Kampioenschappen plaatsnemen in de mannen vier-zonder. Hij vervangt Kaj Hendriks, die herstellende is van een rugblessure. Met Robert Lücken, Mechiel Versluis en Boaz Meylink verdedigt hij eind mei in Belgrado de Europese titel. Dat maakte de roeibond zojuist bekend.

Daarnaast zullen Mitchel Steenman en Rogier Blink uitkomen in de mannen twee-zonder. Roel Braas start in de skiff. Ook bij de lichte mannen is er al een aantal ploegen gevormd. De lichte mannen vier-zonder bestaat uit Bjorn van den Ende, Tim Heijbrock, Jort van Gennep en Joris Pijs. De lichte mannen dubbeltwee bestaat uit Vincent en Tycho Muda.

Bij de vrouwen komen Inge Janssen en Nicole Beukers uit in de dubbeltwee. Olivia van Rooijen, Ellen Hogerwerf, Claudia Belderbos en Carline Bouw vormen de vrouwen dubbelvier. Chantal Achterberg zit in de skiff.