Volledig scherm
David Poisson. © EPA

Skibond komt na ongeval met rustigere afdaling

De wereldbekerwedstrijd ski in het Canadese Lake Louise dit weekend wordt na het dodelijk trainingsongeluk van de Fransman David Poisson gehouden met extra veiligheidsmaatregelen. De Internationale skifederatie FIS reageert op het ongeval met een minder gevaarlijke afdaling.

,,Normaal proberen we om een afdaling eerder pittiger te maken'', zei wedstrijddirecteur Markus Waldner tegen het Oostenrijkse persbureau APA. ,,Nu hebben we de piste iets rustiger gemaakt, om de uitdaging niet te groot te maken. Het is voor iedereen nu een heel moeilijk moment.''

Poisson kwam vorige week om het leven bij een trainingsongeluk in het Canadese skiresort Nakisha. De Franse skiër vloog door de veiligheidsnetten en knalde op een boom. De warming-up van de skiërs zal in Lake Louise ook plaatsvinden op de wedstrijdpiste, omdat daar de hoogste veiligheidsvoorzieningen zijn. Die maatregelen gelden voor het hele olympische seizoen. ,,Het moge duidelijk zijn dat er nu een tijd van voor en een tijd van na het Poisson-ongeluk is", zei Waldner.