Jolijn de Haan van Sliedrecht in de finale tegen VNC
Volledig scherm
Jolijn de Haan van Sliedrecht in de finale tegen VNC © Pim Waslander

Sliedrecht Sport en Lycurgus winnen volleybalbeker

De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben voor het derde jaar op een rij de beker gewonnen. In Den Bosch was de titelhouder met 3-0 duidelijk te sterk voor VCN: 25-14 33-31 25-14.

Alleen in de tweede set was het duel in de Maaspoort echt spannend. VCN stond daarin met 9-5 voor en kreeg vier setpunten.

Bij de mannen werd het bekertoernooi gewonnen door het Groningse Lycurgus, dat Dynamo uit Apeldoorn met 3-1 versloeg. Het werd in Den Bosch 22-25 25-18 28-26 30-28. In de vierde set gaf Dynamo een voorsprong van 19-15 uit handen. Op 29-28 sloeg de Amerikaan Mitch Perinar het winnende punt binnen.Voor Lycurgus is het pas de tweede bekerwinst.

Lycurgus met de felbegeerde trofee.
Volledig scherm
Lycurgus met de felbegeerde trofee. © W Vzoeren
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.