Sluiter en Huizing jagen op Europese Tour

UpdateTwee Nederlandse golfers strijden vanaf zaterdag voor een startbewijs op de Europese Tour in 2015. Tim Sluiter en Daan Huizing slaan af in de finale van de zogeheten 'qualifying school' op de golfbaan van het Spaanse Girona.

Ze moeten na zes ronden (108 holes) bij de beste 25 in het eindklassement staan om een speelkaart voor het hoogste profniveau te verdienen.

Sluiter speelde dit jaar een niveau lager op de Challenge Tour, maar zijn vijftigste positie in de eindstand was bij lange na niet goed genoeg voor promotie naar de Europese Tour. Hij slaagde er afgelopen weekeinde in Valencia in zich te plaatsen voor Girona.

Huizing maakte dit jaar zijn debuut op de Europese Tour, maar hij verdiende te weinig geld om zijn startrecht automatisch te verlengen. De Soestenaar is wel rechtstreeks toegelaten tot de finale van het kwalificatietoernooi.

Sluiter was de enige Nederlandse golfer die zich wist de kwalificeren voor de finale. Hij werd achtste in het toernooi in Valencia. Wil Besseling, Taco Remkes, Reinier Saxton, Floris de Haas, Ferdinand Osther en oudgediende Maarten Lafeber waren afgelopen weekeinde ook actief in diverse kwalificatietoernooien in Spanje, maar wisten geen finaleplek af te dwingen.

Als Huizing en Sluiter slagen in hun missie, telt Nederland volgend jaar slechts drie spelers op de Europese Tour. Joost Luiten is al verzekerd van een speelkaart en mag als de nummer dertig van de wereld zelfs meedoen aan alle Majors en andere toptoernooien. Robert-Jan Derksen zet na dit jaar een punt achter zijn profcarrière.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement