Volledig scherm
Ronnie O'Sullivan. © AFP

Snookeraar O'Sullivan na 9 jaar weer nummer 1

Vijfvoudig wereldkampioen snooker Ronnie O'Sullivan is voor het eerst sinds 2010 weer de nummer één op de wereldranglijst. Hij verdrong Mark Selby van die positie na zijn overwinning in het Tour Championship afgelopen weekend in Llandudno (Wales).

O’Sullivan, bijgenaamd 'Ronnie the Rocket' vanwege zijn snelle biljartspel, versloeg in de finale Neil Robertson met 13-11. ,,De nummer 1-positie op de wereldranglijst is nooit mijn drijfveer geweest'', zei de 43-jarige snookerprof tegen de BBC over zijn terugkeer aan de top. ,,Ik heb die positie bereikt met misschien de helft van het aantal toernooien dat de anderen spelen, dus is het wel een van de beste prestaties in de sport.''

O'Sullivan bereikte in maart al een andere mijlpaal. Hij was de eerste snookeraar met duizend zogeheten 'centuries', dat wil zeggen series van 100 punten of meer.

  1. Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

    Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopingge­bruik

    Voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1500 meter Asbel Kiprop is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. De Keniaanse hardloper wordt door de disciplinaire commissie van de Athletics Integrity Unit (AIU) bestraft omdat hij eind 2017 bij een out-of-competition dopingtest betrapt werd op het gebruik van epo. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 3 februari 2018 en dus staat de 29-jarige Kiprop nog tot begin 2022 aan de kant.