Volledig scherm
Bruynseels. © ANP

Springruiter Bruynseels wint Indoor Brabant

Springruiter Niels Bruynseels heeft bij Indoor Brabant de Rolex Grand Prix gewonnen. De Belg was met Gancia de Muze als laatste van twaalf ruiters van start gegaan in de barrage in Den Bosch en dook met 37,10 0,70 seconden onder de tijd die de Duitser Marcus Ehning met Cornado NRW had neergezet. 

Harrie Smolders was met Emerald 0,08 seconde langzamer dan Ehning en moest genoegen nemen met de derde plaats.

De Nederlandse springruiters Jur Vrieling en Maikel van Vleuten bleven in de barrage ook foutloos. Zij veroverden met respectievelijk 39,89 en 40,90 de vijfde en zesde plaats. Marc Houtzager eindigde als elfde. Andere Nederlandse springruiters als Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder haalden de barrage niet.

Voor Bruynseels lag er in Den Bosch een cheque van 264.000 euro klaar.

  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.