Volledig scherm
© AFP

Start MotoGP-seizoen nog verder uitgesteld

Fans van de MotoGP moeten nog langer wachten op de start van het seizoen. De Grand Prix van Argentinië die op 19 april verreden zou worden, is verplaatst naar 29 november. Het is al de vierde race die wordt verplaatst.

Oorspronkelijk zou het MotoGP-seizoen op 8 maart in Qatar beginnen, maar deze race werd al uitgesteld vanwege het coronavirus. Later werden ook de races in Thailand, Amerika en nu dus ook Argentinië verplaatst. De eerstvolgende Grand Prix, en dus mogelijke seizoensopenener, is de race in Spanje op 3 mei.

De afsluitende race, die wordt verreden in Valencia, staat nu voor 29 november op de kalender. De TT van Assen blijft gewoon staan op 28 juni. 

WK wegrace

Vanwege het besmettelijke virus begon het nieuwe seizoen van de WK wegrace afgelopen weekeinde in Qatar zonder de coureurs van de MotoGP. Op het circuit van Losail vonden wel races plaats in de Moto2 en Moto3, omdat die coureurs al sinds eind februari in Qatar waren voor testraces.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.