Volledig scherm
Henk Grol. © Getty Images

Steenhuis verliest finale EK, Grol verovert brons

VideoJudoka Guusje Steenhuis heeft geen goud weten te winnen op de Europese kampioenschappen in Minsk. In de klasse tot 78 kilogram ging de als eerste geplaatste Nederlandse onderuit tegen Klara Apotekar. De Sloveense won met een waza-ari.

Steenhuis was daarmee voor de derde keer goed voor zilver op een EK. Eerder werd ze tweede in 2016 en 2017. Op de WK van afgelopen seizoen behaalde ze eveneens zilver.

In Minsk won Steenhuis onder meer van landgenote Marhinde Verkerk, die als vijfde eindigde.

Grol pakt brons

Henk Grol heeft de bronzen medaille gewonnen. Het Nederlandse zwaargewicht versloeg in de strijd om de derde plaats Lukas Krpalek uit Tsjechië. Dat deed hij op ippon.

Grol won drie keer de Europese titel. In Minsk verloor hij alleen van titelverdediger Goeram Toesjisjvili in de halve finale.

Volledig scherm
Judoka's Kim Polling, Marhinde Verkerk en Henk Grol blikken vooruit op de Europese Spelen in Minsk. © videostill

Van ‘t End

Noël van ‘t End heeft geen medaille overgehouden aan de EK. Hij verloor zijn gevecht om brons van Mammadali Mehdijev uit Azerbeidzjan na drie straffen

Van ‘t End begon voortvarend aan zijn titelstrijd in de klasse tot 90 kilogram. Hij rekende af met de Sloveen David Kukovica, de Brit Frazer Chamberlain en Fransman Axel Clerget. Van ‘t End miste de finale door een nederlaag op ippon tegen Li Kochman uit Israël.

Van ‘t End is als vijfde geëindigd in Minsk, waar de EK tijdens de Europese Spelen worden gehouden.

Roy Meyer was zelf niet tevreden met zijn zevende plek. Bekijk zijn reactie:

Michael Korrel werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Bekijk zijn reactie:

Jesper Smink werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Bekijk zijn reactie: