Volledig scherm
Archieffoto Stéphane Kox. © Rene Manders

Stéphane Kox trekt zich terug uit W Series

Stéphane Kox heeft zich teruggetrokken als één van de vier reserves in de W Series, een nieuwe raceserie voor vrouwen in de autosport. De dochter van de bekende autocoureur Peter Kox wil zich richten op andere mogelijkheden in de racewereld.

Door de afzegging van de 25-jarige Kox is Beitske Visser de enige Nederlandse autocoureur in de W Series. De 24-jarige Flevolandse hoorde eind maart na een vierdaagse test op het circuit van Almeria, waaraan 28 vrouwen meededen, dat ze tot de achttien geselecteerde coureurs behoort. Zij gaan dit jaar zes grands prix in Europa rijden, steeds in het voorprogramma van het Duitse toerwagenkampioenschap DTM.

De eerste race is op 4 mei in Hockenheim. Op zaterdag 20 juli racen de vrouwen over het circuit van Assen. Het prijzengeld bedraagt zo’n 1,3 miljoen euro.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”