Volledig scherm
Dafne Schippers in actie. © BELGA

Stockholm verdwijnt van kalender Diamond League

De Diamond League bestaat volgend seizoen niet meer uit veertien, maar uit dertien wedstrijden. Dat was al een tijdje bekend, maar nu is ook bekend dat Stockholm de dupe van de hervormingen is geworden.

De Memorial Van Damme in Brussel blijft dus op de kalender staan van de Champions League van de atletieksport, maar fungeert niet meer als finalenummer. In 2020 en 2021 verhuizen de finales naar Zürich. 

Van 3 mei tot en met 6 september vond de Diamond League dit jaar plaats. Naast Stockholm werden de baanwedstrijden ook in Doha, Shanghai, Rome, Oslo, Rabat, Stanford, Lausanne, Monaco, Londen, Birmingham,  Parijs, Zürich en Brussel georganiseerd.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”