Volledig scherm
PREMIUM
Tiger Woods. © Getty Images

Tiger Woods is terug… Groter dan ooit

Van Obama tot Trump: in de VS bejubelt iedereen de comeback van golfer Tiger Woods. Maar het voelt óók ongemakkelijk.

Door Lisette van der Geest

Tiger Woods is geweldig. De golfer is God. Woods is de ware kampioen en hij is de ‘goat’ – het acroniem van de ‘Greatest Of All Time’. Althans, zo luidt de mening van velen. Aan bewonderende kreten na de recentste triomf van de inmiddels vijfvoudig Masterswinnaar geen gebrek.

Woods schreef in het Amerikaanse Augusta zijn eigen sprookje, nadat hij eerst deels zelf een nachtmerrie creëerde. 43 jaar oud inmiddels, met een lijf dat in de afgelopen jaren zo vaak haperde en meerdere operaties onderging. De golfer met zijn enorme palmares stond eind 2017 nog op plek 1199 van de wereldranglijst, zondagavond won hij zijn eerste major sinds 2008.

  1. Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

    Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopingge­bruik

    Voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1500 meter Asbel Kiprop is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. De Keniaanse hardloper wordt door de disciplinaire commissie van de Athletics Integrity Unit (AIU) bestraft omdat hij eind 2017 bij een out-of-competition dopingtest betrapt werd op het gebruik van epo. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 3 februari 2018 en dus staat de 29-jarige Kiprop nog tot begin 2022 aan de kant.