Volledig scherm
Floyd Mayweather © reuters

Titelgevecht Mayweather - Alvarez in september

Floyd Mayweather Jr neemt het op 14 september in het Amerikaanse Las Vegas op tegen de Mexicaan Canelo Alvarez in een titelgevecht tussen beide regerende wereldkampioenen. Dat liet Mayweather donderdag weten via Twitter.

'Ik heb mijn tegenstander voor 14 september gekozen en het is Canelo Alvarez. Ik geef de fans wat ze willen. Het zal doorgaan in het MGM Grand', zo twitterde Mayweather.

De 36-jarige Mayweather is de World Boxing Council-kampioen bij de weltergewichten. De 22-jarige Alvarez is dan weer houder van titels bij de World Boxing Association en de World Boxing Council bij de superweltergewichten en is in 43 wedstrijden nog maar één keer verslagen. Beide bokskampioenen spraken een gewichtsklasse van 152 pond (69 kilo) af voor de kamp in september.

'Ik ben erg enthousiast. Ik keek al lang uit naar dit gevecht. Er is al veel over gepraat de laatste tijd, en nu het officieel is, ben ik erg gelukkig', zei de Mexicaan Alvarez op de website van televisiezender ESPN. 'Ik zal de eerste zijn die kan winnen van Floyd.'