De atletiekdames in hun sportkleding met blote buik. Van links naar rechts: Marije Van Hunenstijn, Dafne Schippers, Jamile Samuel en Nadine Visser tijdens het estafette-WK in mei.
Volledig scherm
PREMIUM
De atletiekdames in hun sportkleding met blote buik. Van links naar rechts: Marije Van Hunenstijn, Dafne Schippers, Jamile Samuel en Nadine Visser tijdens het estafette-WK in mei. © Reuters

Topsporter of lustobject? ‘Billen en borsten vaak heel suggestief in beeld’

Is het nog steeds sex sells voor vrouwelijke sporters? Helaas wel, zeggen experts en daar doet dat een statement van de Duitse turnster Sarah Voss, die recent haar blote pakje in de ban deed, weinig aan af.

63 reacties

 • A. van den Brand

  2 maanden geleden
  Ik denk dat sporters de keuze willen hebben. Niet elke beachvolleybalster vindt het leuk om na een duik in het zand iedere keer de broek uit de billen te moeten halen. Een broekje ala een strakke boxershort zit veel beter en voorkomt het bilspeelt gedoe. Maar die keuze is er niet en die hoort er eigenlijk standaard te zijn.
 • jack goed

  2 maanden geleden
  Laat iedereen vrij in wat ze willen dragen. Als het maar dezelfde kleuren zijn
 • DJ Schwantz

  2 maanden geleden
  Dit is pure jaloezie van vrouwen die door een ongezonde leefstijl met overgewicht kampen, en daar zijn er ontzettend veel van. Sport moet uitnodigen tot een gezonde leefstijl. Dat betekent dat zowel mannen als vrouwen hun afgetrainde lichaam met veel naakt zoveel mogelijk laten zien. Als dat er niet meer aan af te zien, gaat het snel achteruit met de maatschappij. Wat een vertrutting.
 • Harrie Nak

  3 maanden geleden
  Valt wel op, iedereen die het hier NIET eens is met Claringbould en/of het seksismein de sport baggateliseert is… Man..
 • Avan Do

  3 maanden geleden
  Breng Usain Bolt niet op ideeën, met een topje aan, in plaats van een volledig shirt, loopt hij vast nóg sneller. Topless zullen mannelijke atleten waarschijnlijk niet mogen... Atletes zijn wat kleding betreft juist in het voordeel: beter gestroomlijnd.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.