Toronto Raptors brengt spanning terug na dubbele verlenging

samenvattingToronto Raptors heeft de spanning teruggebracht in de finale van de oostelijke divisie in de NBA tegen Milwaukee Bucks. Voor eigen publiek won de Canadese basketbalploeg het derde duel met 118-112. De beslissing viel pas in de tweede verlenging.

Milwaukee Bucks, de best presterende ploeg uit de competitie, had de eerste twee thuiswedstrijden in de oostelijke finale van de play-offs in winst omgezet. De eerste ontmoeting in Canada was na de reguliere speeltijd nog altijd in evenwicht, omdat Khris Middleton de Bucks met nog iets meer dan 2 seconden op de klok langszij bracht (96-96).

 Ook in de eerste verlenging van 5 minuten bleef een beslissing uit. In het tweede deel maakte Kawhi Leonard het verschil. De ster van de Raptors gooide alles raak en bezorgde zijn ploeg daarmee de winst. Leonard eindigde op 36 punten, Pascal Siakam droeg 25 punten bij.

Bij de Bucks blonk Giannis Antetokounmpo dit keer uit onder de ring, waar hij maar liefst 23 rebounds pakte. De Griekse vedette kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten. Hij werd strak verdedigd en kwam tot slechts 12 punten. Dinsdag is het vierde duel in de best-of-sevenserie, weer in Toronto.

Volledig scherm
Kyle Lowry (r) is met Toronto Raptors nog in de race. © Getty Images