Volledig scherm
Kyle Lowry (l) leidde de Raptors langs de Warriors. © USA TODAY Sports

Toronto Raptors overklast Warriors in topper

Toronto Raptors heeft in de NBA de topper tegen titelhouder Golden State Warriors met overtuigende cijfers gewonnen. De basketbalploeg uit Canada zegevierde in Californië met 113-93. Met 23 overwinningen tegenover zeven nederlagen zijn de Raptors vooralsnog de best presterende ploeg van dit seizoen.

De club uit Toronto gaat aan kop in de oostelijke divisie, de Warriors moesten door hun tiende nederlaag van het seizoen de eerste plaats in het westen afstaan aan Denver Nuggets (18-9). De kampioen van de NBA werd in de eigen Oracle Arena overklast door de Raptors, waarbij Kyle Lowry (23 punten en twaalf assists) en Serge Ibaka (twintig punten, twaalf rebounds) uitblonken. Bij de thuisclub moest het voornamelijk komen van Kevin Durant (dertig punten). Stephen Curry viel vooral op door een hoop missers.

Anthony Davis leidde New Orleans Pelicans met liefst 44 punten naar de winst op Oklahoma City Thunder: 118-114. Davis pakte ook nog eens achttien rebounds. De 25-jarige Amerikaan had begin deze week tegen Boston Celtics ook al meer dan veertig punten bij elkaar geschoten.

  1. Hardlooppodcast De Pacer: Een vlucht door vijftig jaar atletiek met Jos Hermens

    Hardloop­pod­cast De Pacer: Een vlucht door vijftig jaar atletiek met Jos Hermens

    Dit keer te gast: Jos Hermens, autoriteit in de atletiek en spraakwaterval. In wat klinkt als een vlucht door vijftig jaar atletiek spreekt de bevlogen Hermens over anarchisme, de Sixties, trainingsweken van 350 kilometer, zwart-witbeelden van Abebe Bikila, de opkomst van de Afrikaanse langeafstandslopers, de evolutie van zijn sport, regels waar hij tegen strijdt, een concert van Pink, de wereldkampioenschappen in Doha en geraniums.