Volledig scherm
Sofie Goos op archiefbeeld © EPA

Triatlete Goos neergestoken tijdens training

De Belgische triatlete Sofie Goos is zondag tijdens een training in Antwerpen neergestoken door een onbekende man. Ze werd daarbij geraakt aan de rechternier en moet zeker een week in het ziekenhuis blijven op de afdeling intensieve zorg. Dat meldde Goos (36) zelf in een bericht op Facebook. De dader is volgens de Gazet van Antwerpen opgepakt.

,,Vandaag ben ik slachtoffer geworden van zinloos geweld. Tijdens mijn looptraining ben ik neergestoken door een onbekende man. Zonder aanleiding, reden of motief. Waarom kunnen we elkaar in deze wereld niet met liefde overvallen in plaats van geweld", liet Goos weten.

De Belgische sportvrouw, die zowel nationale als internationale successen behaalde, moet minimaal zes weken rust houden.

  1. Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

    Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopingge­bruik

    Voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1500 meter Asbel Kiprop is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. De Keniaanse hardloper wordt door de disciplinaire commissie van de Athletics Integrity Unit (AIU) bestraft omdat hij eind 2017 bij een out-of-competition dopingtest betrapt werd op het gebruik van epo. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 3 februari 2018 en dus staat de 29-jarige Kiprop nog tot begin 2022 aan de kant.