Triatlete Van Vlerken tweede in ironman

Triatlete Yvonne van Vlerken is zondag op de tweede plaats geëindigd in de ironman van Melbourne. Ze noteerde over 1,9 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer lopen een tijd van 8 uur en 26.40 minuten. De Nederlandse moest ruim een kwartier toegeven op de winnares, de Britse Corinne Abraham, die 8.10.56 klokte.

Die tijden waren bijzonder snel, maar dat kwam doordat het zwemonderdeel was ingekort. De golfslag op de zee was zo hoog en onstuimig, dat de organisatie besloot de afstand te halveren.

Van Vlerken verloor 5 minuten bij het zwemmen en schoof op de fiets langzaam op van de 14e naar de 6e plaats. Op de afsluitende marathon haalde ze nog vier concurrentes in. Alleen de 36-jarige Abraham was niet bij te houden. Ze fietste iedereen voorbij en liep ook nog een prima marathon.

De Spanjaard Eneko Llanos was de sterkste bij de mannen in 7.36.07.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.