Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © AFP

Trump over Spelen: ‘Japan zal de juiste beslissing nemen’

Hoewel enkele grote landen inmiddels hebben gezegd de komende zomer niet deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio, mag deze stap niet worden verwacht van de Verenigde Staten. 

President Donald Trump zegt volledig te vertrouwen op het advies van de Japanse premier Shinzo Abe. ,,Hij zal de juiste beslissing nemen. Daar twijfel ik niet aan.”

Abe heeft al te kennen gegeven dat uitstel een serieuze optie is. ,,Abe is een grote vriend van Amerika”, vervolgde Trump. ,,We houden rekening met zijn wensen. Tot nu toe heeft hij met betrekking tot de Olympische Spelen fantastisch werk geleverd. We vertrouwen op zijn oordeel.”

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.