Volledig scherm
©Roel Dijkstra - Vlaardingen - Foto Iris vd Broek Doha Qatar - WK turnen - Kirsten Polderman © www.roeldijkstra.nl

Turnster Polderman lang uit roulatie vanwege gescheurde kruisband

Turnster Kirsten Polderman is voor langere tijd uitgeschakeld. Het talent van SV PAX Haarlemmermeer heeft de voorste kruisband van haar rechterknie gescheurd. Polderman liep de blessure op tijdens een training in Gent, voorafgaand aan de Flanders International Team Challenge. Ze kan nu onder meer niet deelnemen aan de Universiade, die volgende maand in het Italiaanse Napels wordt gehouden.

Ze hoorde na een MRI-scan dat ze een zware blessure heeft. ,,Door de fysio en artsen was ik al voorbereid dat dat het waarschijnlijk zou zijn, dus het kwam niet helemaal als een shock. Toch hoop je ergens nog dat de blessure minder erg is. Het was daarom ook best moeilijk om de bevestiging te horen.”

Over een paar weken volgt een operatie. ,,Nu ik precies weet wat er aan de hand is, kan ik langzaam een planning maken voor de weg terug. Aan stoppen heb ik namelijk geen moment gedacht: ik wil weer terugkomen. Hoe lang het allemaal gaat duren weet ik niet precies.”

  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.