Volledig scherm
Dick Jaspers. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Twintigste Nederlandse biljarttitel voor Dick Jaspers

Biljarter Dick Jaspers heeft in Berlicum voor de twintigste keer de Nederlandse titel veroverd. De 53-jarige Brabander was in de spannende finale net iets sterker dan Jean van Erp (40-38). Jaspers had 26 beurten nodig om de benodigde veertig caramboles binnen te halen, goed voor een gemiddelde van 1,538 per beurt.

Jaspers pakte afgelopen jaar voor de vierde keer de wereldtitel. De biljarter uit St. Willebrord keerde ook terug aan kop van de wereldranglijst. Jaspers won rond de feestdagen het kersttoernooi van Zundert en was dit weekeinde zoals bijna gebruikelijk de beste op de Masters in Berlicum. In de halve finale had hij Barry van Beers met 40-23 verslagen, Van Erp bereikte de eindstrijd met winst op Jeffrey Jorissen (40-29). Jaspers greep drie jaar geleden voor het laatst naast de Nederlandse titel. Die ging toen naar Raimond Burgman.

  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”