Volledig scherm
Epke Zonderland in februari tijdens een wedstrijd in Australië. © EPA

Val weerhoudt Zonderland van topnotering in Doha

Epke Zonderland is bij de wereldbekerwedstrijd in Doha als zevende geëindigd op de rekstok. De Nederlander kwam door een val in de finale niet verder dan 12,966 punten.

Zonderland deed een vluchtcombinatie van de Cassina en Kovacs. Bij de Kovacs ging hij onderuit. Later in zijn oefening turnde de Fries nog een Kolman.

De zege in Doha ging naar de Kroaat Tin Sribic. De wereldkampioen van 2017 noteerde 14,400 punten. Hidetaka Miyaichi uit Japan werd tweede met 14,300, gevolgd door de Cubaan Randy Leru (14,000).

Bart Deurloo eindigde zaterdag bij de wereldbekerwedstrijd in Birmingham op de meerkamp ook als zevende. De turner van O&O Zwijndrecht kwam tot 80,532 punten. Nikita Nagornii uit Rusland won met 85,065, voor de Chinees Sun Wei (84,730) en Kazuma Kaya uit Japan (83,731).

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”