Van Basten was de favoriete voetballer van Milan-fan Kobe Bryant

Opgegroeid in MilaanKobe Bryant was naast basketballer ook een groot van fan voetbal. De NBA-legende woonde in Milaan en genoot daar destijds volop van AC Milan, met voorop Marco van Basten. ,,Dat was mijn team. Marco van Basten was mijn favoriete speler”, zei de betreurde Bryant in 2016 in een kort interview met oud-voetballer Thierry Henry op het YouTube-kanaal van de NBA.

Als Henry zijn bewondering voor Van Basten uitspreekt, knikt Bryant direct. ,,Toen ik opgroeide in Milaan, hadden ze daar Marco van Basten, en Rijkaard en Gullit. En Maldini die net kwam kijken. Dan had je nog Baresi”, kijkt Bryant terug op zijn favoriete team.

De Nederlandse sterren van AC Milan in de jaren '80, met v.l.n.r.: Frank Rijkaard, Marco van Basten en Ruud Gullit.
Volledig scherm
De Nederlandse sterren van AC Milan in de jaren '80, met v.l.n.r.: Frank Rijkaard, Marco van Basten en Ruud Gullit. © AC Milan
Kobe Bryant.
Volledig scherm
Kobe Bryant. © BSR Agency
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.