Volledig scherm
Martin van den Brink tijdens de eerste etappe naar Pisco van de Dakar Rally 2019. © Fotop

Van den Brink valt uit in Dakar Rally

Martin en Mitchel van den Brink en Wouter de Graaff staan woensdag niet aan de start van de derde etappe van de Dakar Rally. De Renault-truck van Mammoet Rallysport raakte dinsdag in de etappe naar San Juan de Marcona te zwaar beschadigd en haalde de finish niet.

,,De falende techniek heeft ons genekt, stelt chauffeur Martin van den Brink. ,,Een kapotte injector veroorzaakte vermoedelijk het vermogensverlies waardoor we bleven steken op een steile duin en vervolgens een koprol maakten. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Het was wel even schrikken.” Teamgenoot Janus van Kasteren uit Veldhoven trok de truck weer op zijn wielen, maar Van den Brink wist de finish van de special niet te halen. ,,Halverwege de proef verloren we nog meer vermogen. Met een gebrek aan power kom je het zachte zand in Peru gewoon niet meer door. De motor is kapot, we kunnen er niets aan doen.”

De organisatie staat echter voor de eerste keer toe dat vroege uitvallers na de rustdag opnieuw van start mogen gaan, weliswaar buiten competitie. Van den Brink: ,,Als het blok op tijd gemaakt kan worden gaan we zondag van start in het klassement voor de uitvallers. Vreselijk jammer, maar het is niet anders.”