Volledig scherm
Motorcoureur Michael van der Mark. © ANP

Van der Mark fit genoeg om te trainen op Donington

Michael van der Mark mag vrijdag de vrije training op circuit Donington Park rijden. De medische staf van het circuit heeft de Rotterdamse motorcoureur, uitkomend in het WK Superbike, fit bevonden. De polsblessure die hij twee weken geleden onder meer opliep, wordt daarna opnieuw beoordeeld, maakte zijn team bekend.

,,Fit zijn om te rijden volstaat niet, ik moet fit zijn om te racen. Dat weet ik pas na de eerste vrije training", liet de Nederlandse wegracer eerder deze week weten. Hij bewaart goede herinneringen aan Donington Park. Van der Mark won vorig jaar beide races op het Britse circuit. Dit seizoen begon de vorm ook te komen, hij won drie weken geleden in het Spaanse Jerez zijn eerste race van dit seizoen.

Van der Mark crashte twee weken geleden echter zwaar op het circuit van Misano in het Italiaanse Rimini. Hij liep een hersenschudding op, breuken in zijn rechteronderarm en pols en twee gebroken ribben. Een operatie aan zijn pols was noodzakelijk, maar heeft volgens de coureur wel wonderen verricht. "Ik heb geen krachtverlies in de pols en heb alleen wat meer moeite met bewegen. Verder heb ik er nauwelijks last van en heb ik net zo intensief kunnen trainen als anders", liet hij weten via zijn team Yamaha.