Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © BELGA

Van der Poel dendert door en wint ook zijn achtste veldrit van seizoen

Mathieu van der Poel blijft dit seizoen met ijzeren vuist heersen in het veldrijden. De 24-jarige Nederlander reed onbedreigd naar de overwinning in de Caps Urban Cross in Kortrijk. Van der Poel heeft deze jaargang alle acht veldritwedstrijden waaraan hij deelnam gewonnen.

Quote

Het duurde even voordat ik het goede gevoel had

Mathieu van der Poel

De Belg Tim Merlier finishte als tweede op het technische parkoers in Kortrijk, op 27 seconden van de ontketende Van der Poel. Toon Aerts, eveneens een Belg, werd derde. Nederlander Corné van Kessel eindigde als vierde voor Eli Iserbyt, die leider blijft in de stand om de DVV Trofee. Van der Poel die de eerste wedstrijd oversloeg en de tweede in Hamme won, staat nu vijfde op 3.35 minuten van Iserbyt.

Van der Poel wachtte tot in het tweede deel van de koers om zijn aanval te plaatsen. Hij sloeg meteen een gaatje en liep daarna snel uit. Met nog twee ronden te gaan, was zijn voorsprong opgelopen tot een halve minuut op een groep van zes renners. Hij reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning.

,,Het duurde even voordat ik het goede gevoel had. Ik maakte ook een paar foutjes waardoor ik weer achterop raakte, maar ik voelde dat ik wel de benen had om terug naar voren te rijden”, zei Van der Poel. “Het was op dit rondje ook enorm lastig om verder van achteren te rijden en zaak om vooraan te blijven.”

Overwinning Brand

Volledig scherm
Lucinda Brand. © BELGA

Lucinda Brand pakte eerder op de dag de zege bij de vrouwen, voor Ceylin del Carmen Alvarado. Annemarie Worst zorgde voor een geheel Nederlands podium door de Belgische wereldkampioene Sanne Cant en landgenote Yara Kastelijn voor te blijven.

,,Het was een sprintje bergop, daar kon ik goed mijn kracht in kwijt. Er stond een klein beetje wind tegen en dan komt toch mijn wegervaring om de hoek kijken”, zei Brand over haar gewonnen sprint tegen Alvarado. Het is na de zege in Niel haar tweede overwinning van dit seizoen.