Mathieu van der Poel
Volledig scherm
Mathieu van der Poel © photo: Cor Vos

Van der Poel zegt af voor Sportgala: vijf van de zes genomineerden ontbreken

Ook Mathieu van der Poel ontbreekt vanavond op het Sportgala. De wielrenner, die momenteel midden in het crossseizoen zit, is er dus niet bij als in Amsterdam de Sportman van het Jaar wordt gekozen. Van der Poel werd dit seizoen wereldkampioen veldrijden, Europees kampioen op de mountainbike én hij won de Amstel Gold Race.

Met het afzeggen van Van der Poel schaart hij zich in een opvallend rijtje. Van de zes individuele sporters of sportsters zijn er vanavond vijf niet bij. Eerder was al duidelijk dat bij de mannen Virgil van Dijk en Max Verstappen niet aanwezig zouden zijn. Van Dijk speelt met zijn club Liverpool in Qatar om de wereldbeker voor clubteams. Verstappen heeft nooit veel interesse voor het gala aan de dag gelegd.

Bij de vrouwen zullen wielrenster Annemiek van Vleuten en atlete Sifan Hassan niet te bewonderen zijn. Van Vleuten is momenteel in Colombia voor een trainingskamp. Hassan heeft de training thuis in de VS hervat. Shorttrackster Suzanne Schulting – de winnares van 2018 – is de enige individuele genomineerde die vanavond in de AFAS Live wél acte de presence geeft.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.