Volledig scherm
Marit Bouwmeester tijdens de Olympische Spelen in 2016. © Getty Images

Van der Vaart haalt Bouwmeester in bij EK in Porto

Na de tweede dag van de open Europese kampioenschappen in de Laser Radial heeft zeilster Daphne van der Vaart voor de kust van Porto haar landgenote Marit Bouwmeester ingehaald. 

Dat dankte ze vooral aan de vierde race, waarin ze vierde werd en Bouwmeester achtste. In de derde race hadden beiden hun ‘wegstreepresultaat’.

Van der Vaart staat in het klassement nu tiende, Bouwmeester een plek lager. Een dag eerder was dat nog andersom. De leiding is in handen van Anne-Marie Rindom. De Deense won de derde en vierde race.

Bouwmeester is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Niels Broekhuizen zakte bij de mannen terug naar de 21e plek. Na de eerste dag stond hij nog derde. Hier leidt de Australiër Luke Elliott.

Volledig scherm
Daphne van der Vaart. © Van Der Velde Leo
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”