Volledig scherm
Celine van Duijn (links) pakt zilver op EK schoonspringen. © AP

Van Duijn grijpt dit keer naast goud op EK schoonspringen

Schoonspringster Celine van Duijn heeft het niet voor elkaar gekregen om de Europese titel op de 10 metertoren te prolongeren. In Kiev noteerde Van Duijn een totaalscore van 304,50; goed voor zilver. Ze bleef met haar score ver verwijderd van het goud dat ging naar de Oekraïense Sofia Lyskoen. Voor eigen publiek kreeg ze van de jury in totaal 330 punten.

Van Duijn zag de Russische Joelia Timosjinina nog akelig dichtbij komen. Timosjinina moest genoegen nemen met brons op 0,05 punt achter de Nederlandse. Vorig jaar verraste de 26-jarige Amersfoortse door de Europese titel op te eisen in Edinburgh. Een jaar eerder kwam ze op de EK in Kiev niet verder dan de tiende plaats op de toren.

Volledig scherm
Celine van Duijn. © AP

Edwin Jongejans, bondscoach van de schoonspringers, is ,,supertrots" op de prestatie van Van Duijn. ,,In het schoonspringen gebeurt het zelden dat je het ene jaar wint en het jaar erop ook nog zilver haalt. Ze heeft laten zien dat vorig jaar geen toevalstreffer was."

Van Duijn kreeg in Kiev nog een award van de Europese zwembond LEN. Haar goede prestaties van vorig jaar werden beloond met de prijs voor beste vrouwelijke schoonspringer van 2018.

In juli van dit jaar werd Van Duijn op de WK tiende op haar onderdeel. Op de wereldtitelstrijd verzekerde ze zich van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.