Volledig scherm
Michael van Gerwen is na zijn zege op Wright zeker van de play-offs. © Getty Images

Van Gerwen na ijzersterk optreden zeker van play-offs in Premier League

Michael van Gerwen is weer een stapje dichter bij zijn vierde eindzege op rij in de Premier League Darts. De regerend wereldkampioen walste in Sheffield met 8-1 over Peter Wright heen en is zeker van een plaats in de play-offs, die over twee weken in de O2 Arena in Londen worden afgewerkt.

Van Gerwen moet in de stand nog wel Rob Cross voor zich dulden. De Engelsman won met 8-4 van Mensur Suljovic en weet dat ook hij een van de vier darters is die op 23 mei om de titel gaan gooien.

Achter Cross (22 punten) en Van Gerwen (21) bezetten James Wade (18) en Suljovic (17) voorlopig de derde en vierde plaats. Volgende week staat in Leeds de laatste reguliere speelronde in de Premier League op het programma, een week later valt in Londen de beslissing.

Alleen bij een misstap van de Brit op de laatste speelavond volgende week in Leeds kan ‘MVG’ de eerste plaats in de reguliere competitie nog bemachtigen. Die eindklassering is goed voor een bedrag van ruim 29.000 euro. De hoofdprijs in de Premier League bedraagt circa 290.000 euro.