Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Kelly Deckers

Van Gerwen veegt Hopp van het podium in Glasgow

Michael van Gerwen heeft de kwartfinale bereikt van de World Series Finals in Glasgow. De Nederlandse nummer één van de wereld zegevierde met 6-1 over de Duitser Max Hopp.

De Brabander, die pas in de tweede ronde instroomde, begon uitstekend aan de partij. Al snel  stond er 4-0 op het scorebord. Hopp, die in de eerste ronde verrassend Adrian Lewis met 6-2 had uitgeschakeld, deed pas bij 5-0 iets terug. Maar verder liet Mighty Mike het niet komen. 

Hij kwam vijf keer het maximum van 180 en 102.98 gemiddeld, iets minder dan Gary Anderson (103.57) die afrekende met de Engelsman Chris Dobey. Van Gerwen speelt morgen in de kwartfinale tegen de winnaar van de partij Kyle Anderson tegen Rob Cross. Die partij wordt later vanavond afgewerkt.

Gerwyn Price rekende in een spannende pot met 6-5 af met het Australische talent Corey Cadby. Eerder vandaag ging Raymond van Barneveld al onderuit tegen de Belg Dimitri van den Bergh. 

De winnaar van het toernooi in Glasgow strijkt 50.000 pond op, zo'n 56.000 euro.

Pogramma morgen: vanaf 13.45 uur: kwartfinale (best of 19), Van Gerwen - Cross, Anderson - Price, Wade - Van den Bergh, Wright - Gurney; 20.00 uur: halve finale en finale (best of 21)

PDC Darts on Twitter

WINNER! Easily done by Michael van Gerwen as he averages 102.98 in a 6-1 victory over Max Hopp. #LadbrokesWSOD