Volledig scherm
Jelle van Gorkom. © JV

Van Gorkom stabieler, maar situatie nog steeds zorgelijk

BMX'er Jelle van Gorkom is 'lichamelijk stabieler', maar zijn situatie is nog steeds zorgelijk. Dat melden de KNWU en sportcentrum Papendal in een persbericht. De 27-jarige Achterhoeker wordt sinds dinsdag in een kunstmatige coma gehouden.

Van Gorkom, die ernstig ten val kwam bij een training op Papendal, krijgt inmiddels geen slaapmedicatie meer toegediend. Dat betekent dat hij nu op eigen kracht uit zijn coma moet ontwaken. Hoelang dit gaat duren is op dit moment niet in te schatten. Van Gorkom reageert op prikkels en zijn lichaam laat herstel zien. 

Er zijn wel zorgen over de impact van het ongeval op het brein van Van Gorkom. De artsen kunnen hierover in deze fase nog geen enkele uitspraak doen.

De winnaar van olympisch zilver op de Spelen van Rio in 2016 liep dinsdag bij een botsing met een veiligheidsketting gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op.

  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.