Vechtsporter Tim Hague (34) overleden na knock-out

VideoVechtsporter Tim Hague is gisteren overleden. De Canadees ging vrijdag tijdens een bokspartij tegen Adam Braidwood knock-out, hij overleed twee dagen later aan een bloeding in zijn hersenen. Hague is 34 jaar geworden. 

The Thrashing Machine werd in de tweede ronde van een gevecht in Edmonton tegen Braidwood knock-out geslagen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een hersenoperatie. Een dag later bleek de Canadees hersendood. 

,,Het is met ongelooflijk verdriet dat we melden dat Tim vandaag is overleden'', laat de zus van Hague, Jackie, weten in een verklaring. ,,Hij is overleden in het bijzijn van familie, luisterend naar zijn lievelingsmuziek. We gaan hem zo missen.''

Hague vocht eerder in de Mixed Martial Arts (MMA). Vorig jaar stapte de 120 kilogram zware Canadees over naar het boksen. Op papier waren Hague en zijn tegenstander in de noodlottige wedstrijd Braidwood niet aan elkaar gewaagd.  Hague won maar één van zijn drie voorgaande bokspartijen, terwijl Braidwood zeven van zijn acht profpartijen had gewonnen waarvan liefst zes met een knock-out.

Jackie Neil

Update as of 1pm: Here is a family statement: It is with incredible sadness, sorrow and heartbreak to report that Tim has passed away today. He was surrounded by family, listening to his favorite...

Volledig scherm
© Twitter