Verhoeven heeft geen kind aan 'Bigfoot' Silva

Rico Verhoeven heeft in de Chinese GLORY-ring makkelijk gewonnen van Antonio 'Bigfoot' Silva. Verhoevens wereldtitel stond niet op het spel, dus de wedstrijd tegen de Braziliaanse voormalig MMA-vechter ging vooral om de eer. Hij maakte het vroeg in de tweede ronde af.

In de eerste ronde bleek al dat Verhoeven duidelijk te sterk was voor Silva, die zijn debuut maakte in het kickboksen. Vooral de trappen maakten indruk. Een keer ging dat mis; toen Verhoeven Silva in het kruis raakte.

Al vroeg in de tweede ronde was het echter gedaan. Silva ging gestrekt na een high-kick van de vechter uit Bergen op Zoom, en herstelde daar niet meer van. De scheidsrechter moest uiteindelijk tussen beiden komen, waardoor Verhoeven won op een technische KO.

Volledig scherm
Rico Verhoeven © ANP
  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’